Nyheter

Information om seglarskolebokningen

  • 2 apr 2023

Problem med bokningen på hemsidan?

Under 2023 har HSS bytt plattform för hemsida, och seglarskola. Det innebär att seglarskolan inte längre bokas genom en webshop utan att varje kurs skall registreras som en medlemsaktivitet. Man måste alltså vara medlem för att gå en kurs vilket också har en viktig koppling till våra försäkringar samt det föreningsstöd som är ett viktigt för att kunna genomföra vår verksamhet.

Om man inte kan boka en kurs beror det i regel på följande:

Orsak: Ni är familjemedlemmar men det är föräldern som är inloggad. Då slår åldersspärren till för optimist och "Kul och båt" kurserna. Man kan boka tvåkrona men inte nåt annat. Lösning - logga ut som förälder, logga in med barnets personnummer och begär nytt lösenord vilket bör komma till din email. Om inte - maila oss! 

Orsak 2: Ni har loggat in som barn ett och sen vill boka ytterliggare ett barn på samma kurs. Lösning - Logga ut som barn 1 och in som barn 2. Samma barn kan bara boka en kurs.

Orsak 3: Ni har anmält både familjemedlemskap och enskilt men sedan visar det sig att barnet inte är kopplat med familjen varför ni får två fakturor. Alternativt ni vill hellre vara familjemedlemmar än enskilda. Lösning - Maila Svante Bengtsson svante@bengtsson.net så kan han rodda

Vi hoppas på er förståelse kring evtentuella problem med bokningen men vi försöker lösa det efterhand. När det nya systemet är fullt igång så kommer det förhoppningsvis ge en bättre upplevelse i slutändan!

MVH/Jonas, Ordförande HSS