Hoppa till sidans innehåll

Våra huvudsinstruktörer


Våra instruktörer är vår viktigaste tillgång i seglarskolan. Alla våra huvudinstruktörer har gått Svenska Seglarförbundets instruktörsutbildning och Hovenäsets Segelsällskap är en av SSF en certifierad seglarskola.

Agnes Bohlin

Jag heter Agnes Bohlin och är en av instruktörerna på HSS. Jag och min familj skaffade hus i Hovenäset för 8 år sedan, och sedan dess är det där jag tillbringat mina somrar. Segling har för mig alltid varit ett stort intresse. När jag var 10 år började jag segla hemma i Stockholm och tränade då varje vecka. På sommaren gick jag i seglarskolan här på HSS. Även om jag idag inte tränar segling på samma sätt som tidigare så är intresset fortfarande lika stort och jag tycker därför att det är extremt roligt att jag fått möjligheten att arbeta som instruktör här på HSS. Till vardags går jag på gymnasiet och pluggar naturvetenskap. Jag älskar att sporta och spelar mycket fotboll på min fritid, och så seglar jag såklart också en del :).

Havet för mig innebär segling, båtar och bad. Men också en enorm frihet och lugn. Känslan av att själv styra och ha kontroll över en segelbåt, och samtidigt glida fram över havet är verkligen något speciellt, och något som jag tycker att alla borde ta del av. Havet är en plats full av möjligheter, en plats för alla. För att inte tala om hur fantastiskt vackert det är. Just därför älskar jag havet.

Agnes

Hoppas att vi ses i sommar!

 

Samuel Bohlin

Samuel är den som kommunicerar med er föräldrar innan seglarskolan drar igång. Samuel är också den som administrerar anmälningarna till seglarskolan.

Samuel Bohlin

Jag heter Samuel Bohlin och är ansvarig för seglarskolan i HSS. Jag är 20 år och min familj har nu haft hus i Hovenäset i 8 år. De senaste fyra somrarna har jag jobbat som instruktör för HSS. Jag kommer ifrån Stockholm men bor i Örebro sedan ett år tillbaka. Jag läser Civilekonomiprogrammet på Handelshögskolan vid Örebro universitet.
Jag är en aktiv kille som gillar sport och tränar flera gånger i veckan. Jag spelar tennis och golf och åker skidor. På sommaren seglar jag så mycket jag kan. Jag älskar att segla och vara ute på havet. Havet ger en sån skön frihetskänsla. Det finns inga vägar som begränsar, utan det är bara att åka dit man själv vill.

 

Hugo Åslund

Hugo Åslund

Jag heter Hugo Åslund och är en av instruktörerna på HSS. För sex år sedan köpte min
familj hus i Hovenäset och sedan dess har jag tillbringat merparten av mina somrar där. För
tre år sedan började jag jobba på HSS. Det bästa med att vara ledare tycker jag är att se alla
barnen ha kul och att lära sig segla. Jag började segla när jag var sju år och började även
tävla något år efter. På min fritid spelar jag handboll, åker skidor och golfar en del. Jag bor
på Lidingö och går första året på gymnasiet med inriktning ekonomi.
Havet för mig är en plats där man kan koppla bort omvärlden och leva i nuet. Med en
mängd olika möjligheter som segling, bad och vindsurfing finns det alltid något kul att göra och det är just därför jag tycker så mycket om havet.

Olga Eskilsson

Olga 

Jag heter Olga Eskilsson och är en av instruktörerna på HSS. Vi har ett hus i närheten av Hovenäset, i Amhult som ligger en bit in i Åbyfjorden. Jag bodde där första året i mitt liv och har tillbringat alla mina somrar där. 

När jag var 8 började jag segla optimist och något år därefter började jag även tävla. Idag seglar jag fortfarande och tävlar i en lite större båt som kallas e-jolle. Jag började jobba på HSS i somras men har jobbat på seglarskolan i Bohus-Malmön och seglarskola hemma i Vänersborg i 4 år. 

När jag inte seglar så springer jag en hel del och tränar även många dagar i veckan på gym, jag gillar även att vandra och vara ute i naturen mycket. Jag läser första året på naturvetenskapsprogrammet på ett gymnasium i Vänersborg.

Jag gillar segling för att det ger en sån frihetskänsla att kunna kontrollera sin båt även när det blåser riktigt mycket och går stora vågor. Att inte kunna påverka väder och vind utan bara försöka anpassa sig till havets enorma krafter är något som fyller mig med lycka. 

Jag gillar alla kontraster som havet ger en. Som när jag och en kompis paddlade kajak ut till yttersta havsbandet i stiltje och vacker solnedgång och verkligen kände oss ett med havet. Men då vi vaknade möttes vi av en stark västlig vind som medförde stora vågor och havets inte helt ofarliga kompromisslöshet.

Charlie Falck

Charlie

Hej, Jag heter Charlie Falck och är 17 år. Jag pluggar andra året på Naturvetenskap med inriktning Ledarskap. Vi har ett sommarställe i Hovenäset sedan 2009. Jag har jobbat på HSS i 2 år, denna sommar blir min tredje. Nu i vår har jag gått en segelinstruktörsutbildning.

Jag har alltid älskat havet! Båtlivet är det bästa som finns! Jag har haft båt sedan jag var 5 år då jag fick min första gummibåt. Jag ser fram emot att jobba med ett ett kul gäng i HSS även i år. Vi ses i sommar!

Alice Brodin

 Alice

Hej! Jag heter Alice Brodin, och är en av instruktörerna på HSS. År 2006 köpte min familj hus i Orrvik, ett litet sommarparadis som ligger precis utanför Hovenäset. Jag har seglat under somrarna sedan jag var tio år gammal. För två år sedan började jag jobba på HSS. Denna vår har jag även gått en segelinstruktörsutbildning, samma som Charlie.

Jag kommer ifrån Göteborg, men har bott i Hong Kong, Helsingborg och nu i Holland sedan 2017. Jag pluggar andra året på en Amerikansk High School, som är motsvarande ettan på ett svenskt gymnasium. I min fritid satsar jag på tävling inom dans.

Havet har jag älskat sedan jag lärde mig att simma. Segling för mig är både en njutning och ett lärande. Man blir lugn av vågorna, saltvattnet och vinden, men man måste även vara aktiv, koncentrerad och beredd på det som kommer. Allt kan hända på havet men det är just den känslan av att ha kontroll som är så storslagen. Den känslan hoppas jag att alla barn får uppleva på HSS. Vi ses snart!

Elin Abrahamsson

Elin

Mitt namn är Elin Abrahamsson och jag är en av instruktörerna på HSS. Jag är 17 år gammal och bor i Göteborg. I hela mitt liv har min familj haft hus här på Hovenäset och jag har alltid tillbringat somrarna här. När jag var 8 år började jag segla och jag har jobbat här på HSS i tre år. På min fritid tränar jag konståkning, som jag även tävlar i en del. Jag läser mitt första år på gymnasiet med inriktningen ekonomi-juridik. Jag har alltid gillat att tillbringa tid både vid och på havet. För mig betyder det sommar, sol, bad och såklart segling.

Samtliga intruktörer 2019

Samuel
Agnes
Elin
Charlie
Hugo
Alice
Olga

Uppdaterad: 20 MAR 2019 21:05 Skribent: Johan Bäckman

HSS Guldsponsorer

Liljeholmens_liten

Skylltproduktion_liten

 

HSS Silversponsorer

MM Bygg

Post West Recond

Kajako

 

 SimonSoft_logo_utan AB

 

HSS Samarbetspartners 

Sisu_liten

Postadress:
Hovenäsets SS - Segling
Mellanbergsvägen 21a, C/O Svante Nilo Bengtsson
42737 Billdal

Kontakt:
Tel: +46704860662
E-post: This is a mailto link

Se all info