Hoppa till sidans innehåll

Våra instruktörer


Våra instruktörer är vår viktigaste tillgång i seglarskolan. Alla våra huvudinstruktörer har gått Svenska Seglarförbundets instruktörsutbildning och Hovenäsets Segelsällskap är en av SSF en certifierad seglarskola.

Hugo Åslund

Hugo Åslund

Jag heter Hugo Åslund och det är jag och Charlie som är ansvariga för seglarskolan. För fyra år sedan började jag jobba på HSS och detta är mitt första år som ansvarig. För sju år sedan köpte min familj hus i Hovenäset och sedan dess har jag tillbringat merparten av mina somrar där. Det bästa med att vara ledare tycker jag är att se alla barnen ha kul och att lära sig segla. Jag började segla när jag var sju år och började även tävla något år efter. På min fritid spelar jag handboll, åker skidor och golfar en del. Jag bor på Lidingö och går andra året på gymnasiet med inriktning ekonomi. Havet för mig är en plats där man kan koppla bort omvärlden och leva i nuet. Med en mängd olika möjligheter som segling, bad och vindsurfing finns det alltid något kul att göra och det är just därför jag tycker så mycket om havet.

Charlie Falck

Charlie

Hej, Jag heter Charlie Falck och är 18 år. Jag pluggar andra året på Naturvetenskap med inriktning Ledarskap. Vi har ett sommarställe i Hovenäset sedan 2009. Jag har jobbat på HSS i 3 år, denna sommar blir min fjärde. Förra året gick jag en segelinstruktörsutbildning.

Jag har alltid älskat havet! Båtlivet är det bästa som finns! Jag har haft båt sedan jag var 5 år då jag fick min första gummibåt. Jag ser fram emot att jobba med ett ett kul gäng i HSS även i år. Vi ses i sommar!

Elin Abrahamsson

 Mitt namn är Elin Abrahamsson och jag är en av instruktörerna på HSS. Jag är 18 år gammal och kommer från härliga Göteborg. I hela mitt liv har min familj haft hus här på Hovenäset och jag har alltid tillbringat somrarna här. Jag var 8 år när jag började segla och jag har älskat det sen dess. Här på HSS har jag jobbat i 4 år. Hemma i Göteborg tränar jag konståkning på min fritid. Jag läser mitt andra år på ekonomilinjen på gymnasiet. Jag har alltid gillat att tillbringa tid både vid och på havet. För mig betyder det sommar, sol, bad och såklart segling.

Tua Brann Vidén

Hej, jag heter Tua Brann Vidén och är 16 år. Min familj har sommarställe i Fisketången, i närheten av Hovenäset, så det är här jag har tillbringat alla mina sommrar. Jag bor i Göteborg och går första året på gymnasiet där jag läser naturvetenskap. På min fritid tränar och tävlar jag i pardans och är även gymnastiktränare. Detta är mitt första år som instruktör på HSS och jag ser jättemycket fram emot det!

Oscar Brodin

Jag heter Oscar Brodin och är 16 år gammal. För 14 år sedan köpte min familj ett hus strax utanför Hovenäset. Sedan jag var ett litet barn har jag seglat med många olika typer av båtar, främst hos HSS. Detta kommer att bli mitt första år som seglarinstruktör på HSS.
Under mina sommarlov har jag alltid tillbringat mycket tid vid havet. Jag har alltid bott på ett kort avstånd till havet och jag befinner mig ofta attraherad av det ödmjuka men samtidigt spännande mäktigheten av havet. Jag ser fram emot att jobba med en ny grupp av seglare i år!

Agnes Bohlin

Jag heter Agnes Bohlin och fyller 20 år i sommar. Jag bor i Stockholm och pluggar sista året på naturvetenskaplig linje på gymnasiet. På fritiden ägnar jag mig åt många olika sporter, men främst så spelar jag mycket fotboll. Jag har jobbat som instruktör på HSS i fem år och ser fram emot ännu ett år i föreningen.
Jag och min familj har haft hus i Hovenäset sedan ca 10 år tillbaka och det är där jag har spenderat mina somrar, till största del på havet :). När jag var 10 år började jag segla hemma i Stockholm och tränade då varje vecka. På sommaren gick jag i seglarskolan här på HSS. Även om jag idag inte tränar segling på samma sätt som tidigare så är intresset fortfarande lika stort. Jag tycker att det är superkul att jobba som instruktör och få lära andra något utav det roligaste som finns - att segla, och väcka deras intresse för havet.
Jag älskar att vara ute på havet. Framförallt så är det fantastiskt fint men också en plats av lugn. Havet innebär oändliga möjligheter och är en plats för alla! Att segla är otroligt kul och någonting som jag tycker att alla borde testa på! Vi ses i sommar!

Alice Brodin

 Hej! Det är jag som är Alice Brodin och jag är 17 år gammal. Jag vet egentligen inte riktigt vart jag kommer ifrån eftersom att jag bott på många olika ställen, men nu bor jag nere i Skåne och läser andra året på ProCivitas Privata Gymnasium Helsingborg.

När jag var nio lärde jag mig att segla på HSS, och detta blir mitt tredje år som instruktör på seglarskolan. Det har varit underbart roligt och lärorikt och mitt mål är att fortsätta göra era seglarveckor till de absolut bästa! För mig är det två saker som ger sommarn liv. Först är det havet, en lugnande men även actionfylld plats där jag brukar spendera merparten av somrarna på västkusten. Sedan är det barnen - att se våra elevers utveckling under bara några veckor är helt fantastiskt! Ännu viktigare är att vi har det kul tillsammans ;). Jag kan garantera att hos oss kommer ni att uppleva en minnesvärd sommar och få lära er massor om havet och segling. Hoppas att vi ses snart!

 Simon Härdner

Jag heter Simon Härdner och är 14 år. Jag har haft en sommarstuga i Hovenäset så länge jag kan minnas. Segling är mitt största intresse och jag har seglat sen jag var 7 år. Jag tränar fortfarande segling 2-3 gånger i veckan och älskar att vara ute på havet. Jag har jobbat i Hovenäset i 2 år men har också jobbat i min hemmaklubb i Kullavik innan det. Jag ser fram emot en varm och skön sommar och att jobba på Hss. Hoppas vi ses i sommar! 

Uppdaterad: 20 MAR 2019 21:05 Skribent: Johan Bäckman

HSS Guldsponsorer

Liljeholmens_liten

Skylltproduktion_liten

 

HSS Silversponsorer

MM Bygg

Post West Recond

Kajako

 

 SimonSoft_logo_utan AB

 

HSS Samarbetspartners 

Sisu_liten

Postadress:
Hovenäsets SS - Segling
Mellanbergsvägen 21a, C/O Svante Nilo Bengtsson
42737 Billdal

Kontakt:
Tel: +46704860662
E-post: This is a mailto link

Se all info