Hoppa till sidans innehåll

Kursbeskrivningar & krav


Optimist nybörjare

Den här kursen passar alla som vill lära sig segla, som har fyllt 8 år och kan simma 200 meter. Du kommer att lära dig vad de olika delarna heter på båten, grunderna i segling, att framföra båten i lugnare vatten, olika seglingstermer och du kommer även att lära dig att rigga en optimistjolle. Vi kommer även under ett tillfälle under veckan gå igenom och lära oss hur man kapsejsar. Vidare kommer vi under veckan att läras oss att känna oss trygga på vattnet. Om du gick nybörjar kursen föra året så kan du mycket väll gå den igen för att fräscha upp dina kunskaper.

Optimist blandkurs

Denna kurs riktar sig till både nybörjare, enl ovan beskrivning, samt till dig som redan kan grunderna och vill fortsätta utvecklas som seglare.

Kul och båt

För de barn som vill träffa kompisar och känna på båtlivet, erbjuds även i år en grupp kallad kul och båt.  I denna grupp lär vi oss knopar, båt- och strandvett. Dessutom kommer vi att vara ute bland segelbåtarna i följebåten.

2-krona

Det här kursen som passar lite större barn som har växt ur optimistjollen och vill lära sig segla en lite större båt med två segel. Men den passar även vuxna som vill lära sig segla. För att gå de här kursen så behöver du inte ha några förkunskaper alls om segling. 

Uppdaterad: 18 MAR 2016 22:17 Skribent: Johan Bäckman

Postadress:
Hovenäsets SS - Segling
Mellanbergsvägen 21a, C/O Svante Nilo Bengtsson
42737 Billdal

Kontakt:
Tel: +46704860662
E-post: This is a mailto link

Se all info