Hoppa till sidans innehåll

Svenska Seglarförbundet


I dag drar Allsvenskan i Åmål igång och för första gången avgörs en allsvensk tävling i Vänern. Arrangörsklubben Åmålsviken ligger trea i Allsvenskan och kommer att ge de mer namnkunniga motståndarna en tuff match på sina hemmavatten.
 

EM silver i E-jolle

(2022-08-17 16:18)
De svenska framgångarna på de internationella mästerskapen fortsätter! Senast i raden av svenska medaljörer är Elias Johansson som lyckades bärga silvermedaljen på Junior EM i E-jolle.
 
Folkbåten Emelie med Lennart Magnusson, Mats Brodefors och Kjell Vågfelt från Långedrags SS seglade efter en rafflande avslutning hem 2022 års svenska mästerskap i Folkbåt som avgjordes i Ystad i helgen.
 
Idag startar Stockholm Archipelago Raid som i år fått VM-status. ”Raiden” är för många seglare en ”bucket list-upplevelse”. 5 dagar i Stockholms skärgård mellan grynnor och skär i farter upp mot 20 knop, i en 6 meter lång katamaran.
 
Seglarskolorna är i full gång runt om i landet och det är härligt att se all seglingsglädje och aktivitet. Aktivitet som det är viktigt att vi rapporterar in till Riksidrottsförbundet, så får klubben stöd och segling som idrott syns i statistiken.
 
Lördagen den 30:e juli hölls den sista avslutningen av seglarskolan hos Kiviks Båtklubb för i år. Både seglarskolan och avslutningen är högt uppskattade – men vad gör den så populär?
 
I helgen avslutades EM i havskappsegling i norska Hankö och KSSS-båten Pro4u vann brons i den öppna klassen och tog guld i amatörklassen.
 
Det blev svenska Fia Fjelddahl och Styrbjörn Ekengren som tog hem Para Nordic Championship 2022 i helgen som arrangerades på Baggensfjärden av KSSS i samarbete med stiftelsen Skota Hem.
 
VM i klassiska OK-jolle har avgjorts i Marstrand med spännande seglingar och en svensk på prispallen. KSSS-seglaren, Niklas Edler, avslutade VM på bästa sätt när han seglade till sig en silvermedalj.
 
Denna vecka arrangeras VM i OK-jolle av Marstrands Segelsällskap. På fredag avgörs det vem som blir världsmästare bland de 107 deltagarna från 12 länder och svenskarna är med i toppstriden.
 
Efter intensiva tävlingsdagar på den utmanande Marstrandsfjorden lyckades Martin Pålsson, Peter Lindh och Thomas Wallenfeldt från GKSS avsluta med två spikar och vinna ännu ett SM-guld i Drake.
 
Efter 6 dagars segling stod det klart att Sverige har världens bästa mix-besättning i 29er. Hugo och Hedvig Liljegren från KSSS tog en mycket meriterande total fjärde plats på VM som avslutades i lördags i spanska El Bais.
 
JVM i ILCA 6 avgjordes i Texas, USA den 25-30 juli i tryckande hetta och friska vindar. På plats att försvara de svenska färgerna var Erik Norlén vilket han gjorde med bravur och kom hem med en silvermedalj i fickan.
 

Medaljregn på JNoM

(2022-08-03 13:37)
Under fyra tävlingsdagar på JNoM i Helsingfors lyckades 20 tjejer och 20 killar tillsammans med 6 coacher "kamma" hem sex medaljer till Sverige, två i lag och fyra individuellt.
 
Årets upplaga av SM i Trissjolle avgjordes i Ljungskile första helgen i juni. Efter en stabil prestation genom alla seglingar kunde den rutinerade duon David Keiller och Claes Gilborne från SS Kaparen segla hem guldet.
 

Postadress:
Hovenäsets SS - Segling
Mellanbergsvägen 21a, C/O Svante Nilo Bengtsson
42737 Billdal

Kontakt:
Tel: +46704860662
E-post: svante@bengtsson.net

Se all info