Hoppa till sidans innehåll

Kursbeskrivningar & krav


Optimist nybörjare

Den här kursen passar alla som vill lära sig segla, som har fyllt 8 år och kan simma 200 meter. Du kommer att lära dig vad de olika delarna heter på båten, grunderna i segling, att framföra båten i lugnare vatten, olika seglingstermer och du kommer även att lära dig att rigga en optimistjolle. Vi kommer även under ett tillfälle under veckan gå igenom och lära oss hur man kapsejsar. Vidare kommer vi under veckan att läras oss att känna oss trygga på vattnet. Om du gick nybörjar kursen föra året så kan du mycket väll gå den igen för att fräscha upp dina kunskaper.

 

Optimist fortsättare

För den här kursen så behöver du att genomgått optimist nybörjare. Du skall även kunna framföra båten självständigt i lugnare vindar. I den här kursen så kommer vi att lägga mycket tid på att lära oss hur man slörar, länsar, kryssar samt fördjupar oss i andra kunskaper om segling.

 

Optimist avancerad

Den har kursen passar erfarna seglaren som vill ta sin segling till den ny nivån. För den här kursen så behöver du kunna hantera båten själv i alla segelbara väder, själv kunna rigga båten, kunna själv segla alla segelsätten, kunna grundläggande / lätt teori och själv kunna vända upp båten vid kapsejsning. Du bör även vara intresserad av att fördjupa dina kunskaper inom segling.

Prata direkt med någon av dina ledare om du vill vara med på denna kurs.

 

Kul och båt

För de barn som vill träffa kompisar och känna på båtlivet, erbjuds även i år en grupp kallad kul och båt.  I denna grupp lär vi oss knopar, båt- och strandvett. Dessutom kommer vi att vara ute bland segelbåtarna i följebåten.

 

2-krona

Det här kursen som passar lite större barn som har växt ur optimistjollen och vill lära sig segla en lite större båt med två segel. Men den passar även vuxna som vill lära sig segla. För att gå de här kursen så behöver du inte ha några förkunskaper alls om segling. 

Uppdaterad: 18 MAR 2016 22:17 Skribent: Per Abrahamsson
Epost: This is a mailto link

HSS Guldsponsorer

Liljeholmens_liten

Skylltproduktion_liten

 

HSS Silversponsorer

MM Bygg

Post West Recond

Kajako

 

 SimonSoft_logo_utan AB

 

HSS Samarbetspartners 

Sisu_liten

Postadress:
Hovenäsets SS - Segling
Mellanbergsvägen 21a, C/O Svante Nilo Bengtsson
42737 Billdal

Kontakt:
Tel: +46704860662
E-post: This is a mailto link

Se all info